Ajankohtaista

31.3.2023
Mahlan juoksutuksen aika lähestyy. Maa ei ole paksusti jäässä ja heti kun pakkasyöt hellittävät, on aika porata mahlakoivikkoon reiät ja laittaa letkut+ämpärit paikalleen. Pakkasyö ei varsinaisesti heikennä mahlan virtausta puussa, mutta letku jäätyy umpeen.
Myyn mahlaa tuoreena, edellisen vuorokauden aikana valutettua, asiakkaan omaan astiaan. (kyllä kannellinen ämpärikin tarvittaessa löytyy)
Mahlaa voi kotona sitten juoda ja käyttää ruuanlaittoon heti tuoreeltaan ja pakastaa loput. Mahla säilyy jääkaapissa vain päivää! Parhaimmillaan mahla on valutuskauden alkupuolella, silloin se on kirkasta ja raikasta.

Nouto Liikolasta tai toimitus Sysmän kirkolle (tai lähialueille) silloin kun muutakin asiointia on.
Hinta 10 eur / ”10 litran ämpäri”. Pienempiäkin eriä saa.

Ota oma astia mukaan ja pakasta kotona. Mahla säilyy vain pari päivää jääkaapissa. Noudot sopimuksen eli varausten ja sääoloista johtuvan valumisnopeuden mukaan. Noudettava mahla on viimeisen vuorokauden aikana valutettua.
Yhteystiedot näkyy sivun yläreunassa.

Mitä mahla on? Lisätietoa esimerkki osoitteissa:
www.arktisetaromit.fi/
lab.fi/fi/projekti/mahla

1.1.2023
Kiitokset asiakkaille ja sivustollani vierailleille vuodesta 2022, hyvää uutta vuotta 2023!

Alkuvuodesta on paperitöiden aika, sekä yhdistyksissä että oman yrityksen osalta.

Joulukuusien muotoleikkauksia on tehtävänä keväänkorvalla.

Metsien sertifioinnin luomukeruualueena lopetin tähän vuodenvaihteeseen, mahlaa ja keruutuotteita (esim kuusenkerkkä, koivunlehti, horsmankukka, mesiangervo) on saatavilla tilauksesta ja sopimuksen mukaan tavanomaisina (ei-luomu).

Opastettuja kierroksia Sysmän kirkkomaalla ja Otamon hautausmaalla kysynnän mukaan kesällä 2023. Edellisvuosien tapa ei jatku; kolme kierrosta, yksi kunakin kesäkuukautena, kummallakin hautausmaalla.